nie włączył się gaz

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • doctorwhooves
    Drive
    • 2013
    • 78

nie włączył się gaz

nie jedżcie tam!!! debile się tak ostrzegają przed wyjściem na świeże powietrze z hotelu bądż knajpy.hahahaha
  • tour_nament
    Classic
    • 2012
    • 11

nie włączył się gaz

Panowie
    Przejechałem ledwie parę kkm na Landi Renzo
    Dziś zatankowałem LPG na full. Ruszyłem ze stacji, przejechałem 2 km i zaczęło piszczeć i mrugać, gaz się odłączył, przełączyłem na benzynę i tak dojechałem.
    Czy to będzie wina gazu?
    Czy jak teraz jeżdżę na benzynie zanim trafie do warsztatu, powinienem coś zakrecić?
    dzieki

Komentarz

• mrqtm
      Rider
      • 2011
      • 253

A próbowałeś znowu przełączyć na gaz podczas jazdy??
      Była Octavia Tour +
      jest O2 Tour , Bosso Burdello

Komentarz

• tour_nament
        Classic
        • 2012
        • 11

tak, probowalem, nie przelacza, dalej piszczy
        elektrozawor? nie czyta gazu? ....

Komentarz

• Remark
          Ambiente
          • 2010
          • 108

Zamieszczone przez tour_nament
          tak, probowalem, nie przelacza, dalej piszczy
          elektrozawor? nie czyta gazu? ....

Witam.

Jeżeli piszczy to sygnalizuje brak gazu a jak mruga to zgłasza gotowość do przełączenia na gaz .. tok poszukiwań wydaje się być słuszny, choć ja miałem objawy dokładnie takie same a przyczyna okazała się prozaiczna.

Osuszyłem zbiornik z gazu do "sucha" potem jeździłem na benzynie i konsylium gazowników orzekło ( chyba miało rację) iż zawieszeniu uległ pływak w zbiorniku gazu , dając fałszywy sygnał do elektroniki instalacji.

Pojeźdźiłem ponownie trochę na benzynie , dodatkowo oczyściłem styki elektrozaworu (przy parowniku) nie wdając się w zagadnienienia instalacji LPG i odpukać jest dobrze.

Natomiast co do zakręcania, to raczej nie bo gdyby elektrozawór nie trzymał to podczas tankowania było by to już "widoczne" - silny zapach , ale to tylko jeden kran tak że nie przysporzy kłopotu.

Pozdrawiam.

Komentarz

• tour_nament
            Classic
            • 2012
            • 11

witam
            bylem dzis rano, okazalo sie ze jeden z zaworow wymagal wymiany, komputer nie czytal cisnienia wiec odcinal gaz ...
            elektronika ...
            dzieki za wsparcie

Komentarz

Pracuję...